Tidligere i uken fikk Medvedjev spørsmål om hvorfor russiske lærere tjener 1.900 kroner i måneden, mens politibetjenter tjener betydelig mer.

- Hvis du ønsker å tjene penger, så er det mange muligheter innenfor andre yrker, som innen næringslivet. Der kan du tjene mer penger raskere. Du valgte å ikke gå for denne bransjen, svarte statsministeren.

Reaksjonene lot ikke vente på seg og resulterte blant annet i en underskriftskampanje med krav om at president Vladimir Putin gir Medvedjev sparken.

- Regjeringen bør styres av en person som er kompetent, utdannet og som bryr seg om landet, skriver Alexander Li, som tok initiativet til underskriftskampanjen på nettsiden change.org.

- Vi ser det motsatte akkurat nå, skriver han videre.

Underhuset i det russiske parlamentet er pålagt å ta opp underskriftskampanjer med over 100.000 signaturer til debatt.

Offisiell statistikk viser at gjennomsnittslønnen i Russland ligger på omtrent 4.800 kroner i måneden. Lærerne tjener omtrent 4.100 kroner i snitt, men det kan variere mellom de ulike regionene i landet.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.