– De får tak over hodet, gratis mat, pengene blir mer eller mindre kastet etter dem, mens vi tyskere må stramme inn livreima, sier Jennifer Duraeder.

Hun og ektemannen er blant de mange tyskerne som har valgt å flytte til Ungarn.

Mens man hjemme i Tyskland har tatt imot rundt 222.000 asylsøkere bare i 2016, har Ungarn gjort alt de kan for å holde flyktninger ute ved hjelp av blant annet piggtrådgjerder på grensene til Serbia og Kroatia.

Blir verre

– De har fått nok av Tyskland, og vil bort derifra. Det blir bare verre, sier eiendomsmegler Ottmar Heyde.

Han opplyser om at åtte av ti forespørsler nå kommer fra tyske kunder.

– Og de liker statsminister Victor Orbans politikk, og hans uttalelser om at ettersom han ikke kan brødfø sitt eget folk kan han heller ikke ta inn flyktninger, sier Heyde.

Orban lanserte i april en tipunktsplan for å «beskytte Europa», kalt Schengen 2.0. Denne vil han reise rundt og presentere for andre europeiske land, deriblant Tyskland.

Føler seg tyske

Det er ikke bare asylpolitikken som får tyskerne til å flytte på seg, varmere klima, lavere boligpriser og en stor gruppe tyske innvandrere lokker.

En kvart million tyskere måtte forlate Ungarn etter andre verdenskrig. Likevel sa over 62.000 mennesker i Ungarn i 2001 at de var tyske, ifølge Ungarns statistiske sentralbyrå. Samtidig sa 88.000 at de følte en sterk tilhørighet til tysk kultur. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio dnPlus  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: