Dette til tross for at Washington nylig oppfordret USAs allierte om å ikke bli med i den internasjonale samarbeidsbanken, som foreløpig har 57 medlemsland.

– Canada leter alltid etter veier som kan skape håp og muligheter for middelklassen vår, og andre mennesker rundt om i verden. Medlemskap i AIIB er en mulighet til å gjøre dette, sier finansminister Bill Morneau i en uttalelse i Beijing.

AIIB, som har hovedkontorer i Beijing, ses av enkelte på som en konkurrent til verdensbanken og Den Filippinene-baserte asiatiske utviklingsbanken som ble etablert i 1966.

Mange europeiske land, Norge inkludert, er såkalte grunnleggingsmedlemmer i den internasjonale banken som startet operasjoner tidligere i år.

Statssekretær Tone Skogen uttalte i januar at Norge hadde høye forventninger til at banken ville bli en viktig aktør for å finansiere infrastruktur i Asia, og bidra til fattigdomsbekjempelse.

Også Japan har nektet å bli medlem i banken, og dermed står verdens største og tredje største økonomier foreløpig utenfor AIIB.

Les også:

Oljefondet shopper i San Francisco

Oljefunn for Røkkes oljeselskap

  - Det vil gå trått i ett års tid til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN spesial: Oljekrisen. Er den over?

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor