Valgresultatet i storbyen fører til at borgermester Fernando Haddad fra Arbeidernes parti (PT) må gi fra seg makten til Joao Doria fra høyre-sentrumspartiet PSDB, som tidligere har ledet Brasils versjon av TV-programmet «The Apprentice».

På forhånd var det ventet at det ville gå mot en ekstra valgomgang i byen, men Doria fikk over 53 prosent av stemmene og vant dermed valget direkte søndag.

Valget av nye ordførere og bystyrer i 5.568 kommuner er det første etter at arbeiderpartiets Dilma Rousseff ble avsatt som president i høst.

Arbeiderpartiet gjorde et svakt valg flere steder.

– Det er et kraftig nederlag for arbeiderpartiet. Spørsmålet er hvor kraftig det ville være, og det ble veldig kraftig, sier politisk ekspert Michael Mohallem ved Getulio Vargas Foundation.

I Brasils nest største by, Rio de Janeiro, var resultatet mer sprikende. Der vant Marcelo Crivella fra det konservative republikanske partiet (PRB) første runde av valget med 28 prosent av stemmene. Dermed blir det en ny valgrunde hvor hun må kjempe mot Marcelo Freixo fra venstrepartiet PSOL, som fikk 18 prosent av stemmene i første runde.

Les også: Nok en tidligere finansminister pågrepet i Brasil

 
Utviklingspolitikk for fremtiden dnPlus  (DN+)

Media: Yara kjøper for milliarder i Brasil

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.