Bilgiganten Toyota skal neste år begynne å selge en ti centimeter høy minirobot i et forsøk på å lokke til seg nye kundegrupper.

Miniroboten Kirobo sies å være like intelligent som en 5-åring, skal kunne lære seg setninger og kjenne igjen ansiktsuttrykk ved hjelp av sensorer og et innebygd kamera, skriver Financial Times. I første omgang skal den kun selges i Japan.

Prisen for Kirobo er oppgitt til rundt 400 dollar (3.200 kroner).

Roboten er først og fremst tenkt å bare være en enkel samtalepartner for å holde folk med selskap, men den skal også fremme tryggere bilkjøring gjennom uttrykk som «Oops» hvis bilføreren bråbremser.

Sliter på hjemmebane

For å få Kirobo til å snakke må den ifølge Forbes være trådløst tilkoblet en smarttelefon.

Den nye satsingen er et resultat av Toyotas satsing på kunstig intelligens, og et forsøk på å lokke til seg roboteksperter fra hele verden for å ta opp kampen mot teknologigiganter som Google og Apple som er i ferd med å bevege seg inn på bilindustriens enemerker.

På hjemmebane i Japan kjemper bilgiganten mot synkende markedsandeler som følge av befolkningsnedgang, aldrende bilister og en generasjon med unge som viser liten eller ingen interesse for å eie sin egen bil.

- Dette produktet vil kunne bidra til å vekke folks interesse for eller bli glad i Toyota, eller hjelpe til å beholde kontakten med våre kunder som ikke lenger eier en Toyota, sier leder for Kirobi-prosjektet, Fuminori Kataoka, til FT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Japan sparer seg til fant

 
Toyota i japansk digitalstorm

Så mye tryggere blir bilen med sikkerhetsutstyr

 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?
Det skjer neppe med det første, men i fremtiden kan en robot som denne ta i mot deg når du skal sjekke inn på flyplassen eller på hotellet.
01:13
Publisert: