– Jeg er veldig optimistisk på at vi kan løse de problemene vi har innenfor EU, fortalte Schulz etter hastemøtet med den canadiske handelsministeren Chrystia Freeland lørdag, men før møtet med Vallonias ministerpresident Paul Magnette.

Vallonia har lagt ned veto mot den nye frihandelsavtalen mellom EU og Canada og har dermed blokkert at den kan undertegnes tidligere.

– Vi er optimistiske. Jeg har stort håp om at alt er klart når jeg kommer til Europa sammen med statsminister Justin Trudeau for å signere avtalen med EU den 27. oktober, sa Freeland.

Handelsministeren var på gråten da hun kom ut fra møtet med den fransktalende belgiske regionen fredag – uten en løsning på handelsavtalen det har tatt sju år å lage.

Tysklands økonomiminister Sigmar Gabriel sa tidligere lørdag at Europa ikke må ta liv av frihandelsavtalen.

– Dette er et europeisk og belgisk problem – ikke et canadisk problem. CETA er en utmerket avtale, og må ikke mislykkes på grunn av Europas inkompetanse til å finne en måte å balansere interesser mellom regionene, sa han.

Les også: Munch-verk sikter mot halv milliard

Se DNtv:
Se trailer: «Ikke kall meg sønn»
01:48
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.