Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
EU-president Donald Tusk skal gjøre et siste forsøk på å redde handelsavtalen med Canada. / AFP PHOTO / JOHN THYS/NTB scanpix
EU-president Donald Tusk skal gjøre et siste forsøk på å redde handelsavtalen med Canada. / AFP PHOTO / JOHN THYS/NTB scanpix les mer

Belgia

EU med handelsavtale-ultimatum overfor Belgia

EU har gitt Belgia frist til mandag kveld for å støtte frihandelsavtalen CETA mellom EU og Canada. Men regionen Vallonia nekter å bøye seg for ultimatumet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dersom ikke Belgia innen mandag kveld gir sin støtte til avtalen, vil signeringsseremonien 27. oktober bli avlyst, opplyste EU-kilder søndag.

Men Vallonias regionale leder, Paul Magnette, sier til nyhetsbyrået Belga at «et ultimatum ikke er forenlig med utøvelsen av demokratiske rettigheter».

Det har tatt sju år å fremforhandle avtalen, og denne skulle etter planen undertegnes førstkommende torsdag. Men den fransktalene regionen Vallonia i Belgia har lagt ned veto mot avtalen. Dette har ført til flere krisemøter de siste dagene.

Fløy hjem

Lørdag kveld fløy den canadiske handelsministeren Chrystia Freeland hjem til Canada uten at det forelå noen løsninger, og uttalte at nå ligger ballen på EUs banehalvdel.

Ifølge en EU-kilde skal EU-president Donald Tusk ha en samtale med den belgiske statsministeren Charles Michel sent mandag kveld. Tusk vil ha et klart svar på om det har noen hensikt at den canadiske statsministeren Justin Trudeau reiser til Brussel for å undertegne avtalen førstkommende torsdag.

Les også: EU med utvannet advarsel til Russland

 
Slik skal London vippes ned fra finanstronen

Europa deles i tre  (DN+)

Utenriks EU Belgia
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.