Mange har gjennom tidene forsøkt å spå om fremtiden, men få har lykkes. Men at mye vil se annerledes ut om 30 år vil nok de fleste enes om.

Spørsmålet er hvordan og på hvilke områder de største endringene vil skje.

Forskerne hos Pentagons forskningsenhet Darpa (Defense Advanced Research Projects Agency) har forsøkt å se inn i fremtiden på sine fagfelt, blant annet i en videoserie kalt Forward to the Future , skriver Business Insider.

Hvis noen bør være kvalifiserte til å se frem i tid, så er det kanskje forskerne hos Darpa, som har stått bak flere banebrytende militære oppfinnelser som senere har fått stor teknologisk betydning i det sivile samfunnet. Business Insider nevner blant annet GPS, internett og avansert robotikk.

Dette er noen få eksempler på hva vi kan ha i vente;

* Nanoteknologi vil være dominerende

-  Om 30 års tid ser jeg for meg en verden der vi ikke engang kjenner eksistensen av materialene tingene rundt oss er laget av, sier geolog Stefanie Tompkins som leder Darpas avdeling for forsvarsvitenskap.

Tomkins sier dette for eksempel kan være materialer basert på nanoteknologi som er sterke som stål eller betong og lette som fjær eller karbonfiber og som kan brukes til å bygge både biler, hvis slike fortsatt finnes, bygninger og mye annet.

* Vi trenger kun å snakke med en maskin eller trykke på en knapp for å få maskinene til å utføre komplekse operasjoner

- Verden vil være fylt med eksempler der vi kan kommunisere ønskene våre direkte, sier Pam Melroy, ingeniør og tidligere astronaut og nå Darpas sjef for taktisk teknikk.

* Vi vil kunne kontrollere ting bare med tankekraft

- Tenk deg for eksempel at du kontrollerer ulike deler av hjemmet ditt bare gjennom å bruke hjernesignaler eller at du kommuniserer med dine venner og din familie kun gjennom å benytte neurale aktiviteter i hjernen, sier Justin Sanchez, sjef for Darpas avdeling for biologisk teknikk, i en av Forward to the Future-videoene.

Så sent som forrige uke demonstrerte for eksempel Darpa ifølge Business Insider for første gang sin nye teknikk som gjorde det mulig for en lam mann igjen å kunne føle at hendene hans ble berørt.

Les også: Slik blir fremtidens handletur dnPlus   (DN+)


To ting vil avgjøre om mathandel på nett blir en suksess eller fiasko

 
Fremtidens ladbare hybrid
Mitsubishi viser en ladbar hybrid med så lang elektrisk rekkevidde at det virkelig har noe for seg.
00:54
Publisert:

Se rådene til fremtidens ledere om å finne sitt «purpose» og «why» her
Denne videoen ble produsert av Oslo Business Forum, og har gått som en farsott på Facebook. Video: Oslo Business Forum/Brainwells
01:30
Publisert:
 




 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.