Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
EU-president Donald Tusk. AFP PHOTO / JOHN THYS
EU-president Donald Tusk. AFP PHOTO / JOHN THYS les mer

Canada

EU og Canada undertegner handelsavtale søndag

EU-landene og Canada signerer handelsavtalen CETA søndag. «Oppdrag uført», tvitret EU-president Donald Tusk.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

«Gode nyheter, og jeg ser fram til å være der», tvitret Justin Trudeau, Canadas statsminister, tilbake. Avtalen blir undertegnet på et toppmøte i Brussel søndag.

I en telefonsamtale med Tusk skal Trudeau ha hyllet avtalen som «et godt tegn i en usikker verden», sier en EU-kilde til nyhetsbyrået AFP. CETA-avtalen knytter sammen EUs 500 millioner mennesker og verdens tiende største økonomi.

Etter interne uenigheter og harde forhandlinger med den belgiske regionen Vallonia, godkjente Belgia handelsavtalen fredag. En del av Vallonias motstand skyldtes at avtaleutkastet var enormt omfattende. Myndighetene i den fransktalende regionen var også bekymret for at avtalen ville svekke arbeidstakerrettigheter, miljølovgivning og lokalt landbruk og gi for mye makt til internasjonale selskaper. Myndighetene i regionen skiftet syn etter å ha inngått en avtale med den føderale belgiske regjeringen torsdag.

Mens Belgias statsminister Charles Michel hevder at forhandlingene med Vallonia «ikke endret et komma» i frihandelsavtalen, sier leder i den vallonske regionregjeringen, Paul Magnette, at han fikk garantier fra regjeringen om økt støtte til sosioøkonomiske og miljømessige tiltak.

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

Utenriks EU Canada
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.