«Gode nyheter, og jeg ser fram til å være der», tvitret Justin Trudeau, Canadas statsminister, tilbake. Avtalen blir undertegnet på et toppmøte i Brussel søndag.

I en telefonsamtale med Tusk skal Trudeau ha hyllet avtalen som «et godt tegn i en usikker verden», sier en EU-kilde til nyhetsbyrået AFP. CETA-avtalen knytter sammen EUs 500 millioner mennesker og verdens tiende største økonomi.

Etter interne uenigheter og harde forhandlinger med den belgiske regionen Vallonia, godkjente Belgia handelsavtalen fredag. En del av Vallonias motstand skyldtes at avtaleutkastet var enormt omfattende. Myndighetene i den fransktalende regionen var også bekymret for at avtalen ville svekke arbeidstakerrettigheter, miljølovgivning og lokalt landbruk og gi for mye makt til internasjonale selskaper. Myndighetene i regionen skiftet syn etter å ha inngått en avtale med den føderale belgiske regjeringen torsdag.

Mens Belgias statsminister Charles Michel hevder at forhandlingene med Vallonia «ikke endret et komma» i frihandelsavtalen, sier leder i den vallonske regionregjeringen, Paul Magnette, at han fikk garantier fra regjeringen om økt støtte til sosioøkonomiske og miljømessige tiltak.

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert: