Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

CO2-utslipp

CO2-utslipp uendret det siste året

Verdens CO2-utslipp fra fossilt brensel er på samme nivå i 2016 som i de to foregående årene. – En god hjelp, men ikke nok til å avverge faren for global oppvarming, ifølge en ny rapport.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den årlige Global Carbon Budget-rapporten er utarbeidet av forskere fra hele verden og ble offentliggjort mandag i forkant av FNs klimakonferanse i Marokko. Der samles klimautsendinger fra hele verden for å bli enige om videre tiltak etter Parisavtalen.

– Dette tredje året med nesten ingen vekst i utslippene er enestående i en tid med sterk økonomisk vekst, seier forskningsleder Corinne Le Quere ved University of East Anglia. Mindre utslipp fra kullfyring i Kina er hovedforklaringen på at utslippene har stagnert, etter å ha vokst med rundt 2,3 prosent hvert år fra 2004 til 2013.

– Dette er til stor hjelp for å takle klimautfordringene, men det er langt fra nok, sier Le Quere. For å redusere den globale oppvarmingen til to grader trengs det en reduksjon i CO2-utslippene på 0,9 prosent hvert år fram til 2030.

Utenriks Klima CO2-utslipp
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.