Antall nye søknader om arbeidsledighetstrygd steg for tredje uke på rad til 500.000 i forrige uke, viser uketallene som Det amerikanske arbeidsdepartementet la frem torsdag.

Dette er 12.000 flere enn uken før og antall nye ledighetssøknader er nå på sitt høyeste nivå siden november ifjor. På forhånd var det imidlertid ventet en nedgang til 478.00 nye søknader, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Forrige ukes antall nye søknader ble samtidig revidert opp med 6.000 til 488.000.

De skuffende tallene fra arbeidsmarkedet førte til at flere av de europeiske børsene snudde kraftig ned torsdag ettermiddag. Her hjemme ble hele dagens oppgang visket ut i løpet av sekunder: USA-tall senker Børsen

Følg utviklingen i markedene i DN Finans!

Fire ukers gjennomsnitt av antall nye søknader, som viser trenden i søknadsutviklingen, steg med 8.000 til 482.500.

Antall personer som fortsetter å motta trygd falt med 13.000 til 4,48 millioner i uken som ble avsluttet 7. august. Fire ukers gjennomsnitt av de som fortsetter å motta trygd falt med 1.500 til 4,53 millioner, det laveste nivået siden desember 2008.

Jobbras
Den månedlige arbeidsmarkedsrapporten som arbeidsdepartementet la frem i begynnelsen av denne måneden viste at sysselsettingen utenom jordbruket falt med 131.000 personer i juli.

Tallene var imidlertid preget av at mange midlertidig ansatte i offentlig sektor har mistet jobben etter hvert som arbeidet med den landsomfattende folketellingen avsluttes. Markedet rettet derfor oppmerksomheten mot utviklingen i privat sektor. Her var sysselsettingen opp med 71.000 personer i løpet av måneden.

Den månedlige arbeidsmarkedsrapporten inneholder også en egen undersøkelse om utviklingen i arbeidsledigheten. Arbeidsledighetsraten holdt seg uendret på 9,5 prosent i juli.

Frem til 1. juli i var bare 11 prosent av de 8,4 millioner jobbene som forsvant i løpet av resesjonen erstattet. Den trege jobbveksten har ført til at forbruket ikke øker like mye som mange hadde håpet. Forbruket utgjør rundt 70 prosent av brutt nasjonalprodukt i USA og er derfor den klart vitkgiste bidragsyteren til vekst i amerikansk økonomi.