En føderal dommer vil ikke stanse Kongressens krav om å få utlevert informasjon om Donald Trumps bankkontoer fra to banker som gjorde forretninger med ham.

Kongressen har gått til stevninger for å få utlevert presidentens kontoinformasjon fra Deutsche Bank og Capital One.

Dette har ført til at Trump og hans selskap har gått til søksmål for å stanse utleveringen. I søksmålet argumenteres det for at en utlevering av kontoopplysningene vil være ulovlig og grunnlovsstridig.

Trenger tilgang

Men onsdag avviste distriktsdommer Edgardo Ramos søksmålet. Han konkluderte også med at Kongressens stevninger har et «legitimt juridisk formål».

Advokatene som representerer flere komiteer i Kongressen mener de trenger tilgang til dokumentene for å undersøke «mulig utenlandsk innflytelse i USAs politiske prosess».

Deutsche Bank har i løpet av årene gitt Trumps eiendomsselskap millioner av dollar i lån.

Kan ikke nekte

Mandag bestemte den føderale dommeren Amit Mehta, som i sin tid ble utnevnt av president Barack Obama, Trump ikke kan nekte å gi opplysninger om egne regnskaper til Kongressen.

I sin beslutning støtter Mehta Kongress-komiteen sin antakelse i at de etterspurte dokumentene blant annet vil kunne hjelpe lovgivere i arbeidet med å styrke etikken og fullføre lovarbeid.

– Komiteens grunner for å be om innsyn i regnskapene er lovmessig gyldige, slår dommeren fast. Han ville ikke ta stilling til om komiteens framstøt om innsyn i dokumentene var politisk motivert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.