Statoil og partnerne i utvinningstillatelse 128 har gjort et oljefunn i Svale Nord-prospektet i Norskehavet, rundt ni kilometer nordøst for Norne-feltet. Det anslåtte volumet er i størrelsesorden 6 til 19 millioner fat utvinnbar olje, skriver TDN Finans.

Ifølge Statoil vil det bli vurdert om funnet kan kobles til Norne-feltet.

45 meter
Statoil har påtruffet en 45 meter oljekolonne i Åreformasjon og en 45 meter oljekolonne i Melkeformasjonen med reservoartykkelse og -egenskaper i begge nivåene som ventet.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom en og tre millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar olje, ifølge direktoratet.

-Vi arbeider hver eneste dag med å øke utvinningen og forlenge levetiden til Norne-feltet. Svale Nord-funnet bekrefter prospektiviteten rundt Norne og letesuksessen Statoil har hatt i området. Funnet kan bidra til å forlenge levetiden til Norne ytterliggere, sier områdedirektør for Drift Nord i Statoil, Hans Jakob Hegge, i en kommentar.

Statoil har en andel på 63,95 prosent i lisensen, mens Petoro og Eni Norge har henholdsvis 24,54 og 11,5 prosent.

Les også:
Denne mennesketypen er "skreddersydd" for suksess
Hagen er endelig kvitt «sosialistene»
Heng sammen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.