Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 1,7 prosent i mars sammenlignet med februar.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i mars 2011 på 23.463 kroner, mens det tilsvarende tallet i februar 2011 var 23.066 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 12,0 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 20.957 kroner.

- Prisoppgangen er som forventet. Det er fortsatt stor aktivitet i markedet, og det er flere kjøpere enn selgere, sier administrerende direktør Stein Drogseth i
Garanti Eiendomsmegling.

Flere bud og budgivere per bolig
Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I mars er det i snitt 5,4 bud per borettslagsbolig, en oppgang på 0,8 bud fra februar. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 1,4 bud. Antall budgivere per bolig er 2,1 i mars. Dette er en oppgang på 0,2 budgivere siden forrige måned, og en oppgang på 0,3 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Oppgangen i antall bud og budgivere viser at temperaturen og interessen i markedet er bra. Omsetningshastigheten har også steget betydelig helt siden nyttår. Boligene selges nå en uke raskere enn i forrige måned, sier Drogset.



I morgen klokken 11 legger Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening frem den landsomfattende boligprisstatistikken for mars.

Sjekk boligprisene først på DN.no!

- God pekepinn
- I årets to første måneder har boligmarkedet vært preget av ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Det har vært langt flere som ønsker å kjøpe bolig enn de som ønsker å selge. Dette har ført til høyere boligpriser. Det blir derfor spennende å se om mars måned har ført til større salgsinteresse i boligmarkedet, og en mer moderat prisutvikling. Marstallene vil gi oss en god pekepinn på dette, sier nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Les flere eiendomssaker:
Super timing for pruting på boligrenten
Redervilla på tvangssalg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.