Amerikanske børser åpnet markert opp på årets første handledag. Dermed følgte de etter utviklingen i Europa som også steg kraftig etter at amerikanske politikere kom frem til et kompromiss omkring budsjettstupet.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg mest, opp nær tre prosent.

- Vi er fornøyd for å være delvis i mål med å ha fikset budsjettstupet, vi har funnet ut av inntektssiden men forsinket utgiftssiden, sa leder for produktstrategi Art Hogan i Lazard Capital Markets til Marketwatch.

Løsningen har trigget et rally i finanssektoren, hvor selskaper som Bank of America og J.P Morgan stiger 3,3 og 1,9 prosent, mens Citigroup og Wells Fargo er opp 4,0 og 2,0 prosent.

Apple stiger drøyt tre prosent etter å ha steget 4,4 prosent mandag.

Full gass for bilutleier
Nyttårsraketten som når høyest i dag er Zipcar som stiger 48 prosent etter enighet om at Avis Budget Group vil kjøpe selskapet for rundt 500 millioner dollar kontant.

Av nøkkeltall onsdag ventes PMI-tall for desember, byggeinvesteringer samt ISM-indeksen for produksjon.

Det første tallet som tikket inn var byggeinvesteringene som var ned 0,3 prosent i november sammenlignet med måneden før. Ifølge estimater innhentet av nyhetsbyrået Bloomberg News var det på forhånd ventet en oppgang på 0,6 prosent. Byggeinvesteringene måneden før ble revidert fra +1,4 til +0,7 prosent.

Mer positivt var avlesningen av de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM-indeksen). Den steg til 50,7 i desember fra 49,5 måneden før, mens den på forhånd var ventet å stige til 50,5.

Det viser tall fra Institute of Supply Management offentliggjort onsdag, ifølge Bloomberg News. Det er normalt høy korrelasjon mellom ISM-indeksen og industriproduksjonen.