Dollar og yen har gått noe sterkere det seneste døgnet. Handelen i Asia torsdag er dempet som følge av flere stengte markeder.

- En nesten fullstendig mangel på lokale nøkkeltall og stengte markeder i Japan og Kina har gjort at noen investorer er på sidelinjen, sier analytiker Chris Tedder i FOREX.com til Wall Street Journal.

Bloomberg News forklarer den sterkere dollaren med fokus på om amerikanske politikere finner en løsning på gjeldstaket.

-Det amerikanske gjeldstaket vil muligens begynne å bli mer i fokus i markedet de kommende ukene. Det vil trolig bli en positiv greie for dollar, og yen kan også gå sterkere på det, sier valutastrateg Jonathan Cavenagh i Westpac Banking Corp. i Singapore til Bloomberg News.

Kronen er torsdag morgen svekket med om lag tre-fire øre til 5,5645 mot dollar, sammenlignet med kursen onsdag ettermiddag, mens kronekursen er om lag uendret på 7,3156 mot euro i samme tidsrom.

Euro ble i New York tirsdag kveld omsatt for 1,3191 dollar, mens dollar ble notert til 87,31 yen. Onsdag morgen var kryssene i de samme valutaene henholdsvis 1,3140 og 87,29.

MORGENENS UTVALGTE VALUTAKURSER:

Les også:
Fikk motorvei - gikk i revers
Rekordhøye oljelagre i USA
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.