President Barack Obama dropper planene om å delta på toppmøter i Indonesia og Brunei på grunn av budsjettstriden i USA.

Obama skulle egentlig ha reist til Asia lørdag for å delta på møter i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC) og i den sørøstasiatiske organisasjonen ASEAN.

Nå innser han at budsjettstriden som har tvunget USA til å stenge deler av sin statlige virksomhet, krever at han holder seg hjemme.

– Presidenten tok denne avgjørelsen på grunn av vanskelighetene med å gjennomføre en utenlandsreise under nedstengningen og hans sterke vilje til å fortsette med å presse republikanerne til å tillate en avstemning om å gjenåpne offentlig virksomhet, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Utenriksminister John Kerry skal lede de amerikanske delegasjonene til Indonesia og Brunei i Obamas sted.

Denne uken har den amerikanske staten for første gang på 17 år vært nødt til å stenge mange offentlige virksomheter og permittere hundretusener av ansatte som følge av at budsjettstriden ikke ble løst før 1. oktober. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.