Obama var mandag en tur innom den føderale katastrofeenheten (FEMA) for å sette søkelys på hvordan offentlige tjenester rammes av budsjettkrisen, som har gjort at flere føderale institusjoner har holdt stengt i en knapp uke.

Presidenten oppfordret de folkevalget til å komme sammen, diskutere seg fram til en løsning og holde en avstemning om budsjettet så fort som mulig. Han ber også Kongressen om å stemme for å heve gjeldstaket innen fristen går ut neste uke.

- Jeg mistenker sterkt at det er nok stemmer til det, sa Obama med henvisning til å få vedtatt budsjettet.

FEMA har de siste dagene tilbakekalt noen av sine permitterte ansatte i forbindelse med den tropiske stormen Karen, som ligger i Mexicogolfen og har truet sørkysten av USA. Men det siste døgnet har stormen svekket seg, og ifølge Obama må om lag 100 av de ansatte sendes hjem igjen.

Budsjettkrisen i USA har sin bakgrunn i at noen av republikanerne i Kongressen ikke vil vedta budsjettet for neste år så lenge det inneholder bevilgninger som skal finansiere Obamas omstridte helsereform.

Les mer:
Ingen tegn til løsning i USA
Skjebneuke for verdens største økonomi: Her er fire mulige løsninger på krisen
- Det fryser markedene og trekker oss inn i resesjon
Krever innrømmelser fra Obama

Mest lest på DN.no i dag:
Dødelig miks dreper verdenshavene
Ekstreme utslag
Husbanken tom for penger: - Nå stanses boligprosjekter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.