USA og sør-Korea har ikke greid å komme frem til en frihandelsavtale i løpet av den første dagen av G20-møtet i Seoul.

Partenes uenighet dreier seg om USAs eksport av oksekjøtt til sør-Korea og sør-koreansk eksport av personbiler til USA, skriver epn.dk .

- Vi har konkludert med at vi trenger mer tid på å spisse detaljene, sier den sør-koreanske presidenten Lee Myung Bak.

- Vi har nødt til å forsikre oss om at frihandelsavtalen blir en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Det nytter ikke å presse gjennom en avtale, hvis det på forhånd er klart at den ikke vil få oppslutning blant folket, sier Obama.

Frykter billige biler
Den amerikanske bilindustrien frykter at en frihandelsavtale vil føre til en strøm av billige biler til USA.

Importen av amerikansk oksekjøtt til sør-Korea var betydelig frem til 2003, men ble stanset på grunn av kugalskap. Importforbudet ble opphevet i 2008.

Importen har imidlertid ikke tatt seg opp igjen.

Samhandelen mellom USA og sør-Korea er på rundt 400 milliarder kroner, og frihandelsavtalen er den mest omfattende siden den frihandelsavtalen mellom USA, Canada og Mexico i 1994.

På kollisjonskurs
I natt startet toppmøtet for statslederne i G20 i Seoul i Sør-Korea. Øverst på agendaen står temaet som har vært blant de heteste i finansmarkedene denne høsten; valutakrigen.

USA og Kina spiller hovedrollene i konflikten der de tradisjonelle industristormaktene står på den ene siden og de fremvoksende økonomiene på den andre.

Vesten sliter de store økonomiene fortsatt med ettervirkningene av finanskrisen. Lavt aktivitetsnivå og moderate vekstutsikter gjør at mye av kapitalen i verden finner veien til de nye vekstlokomotivene i verden.

Les også:
- USA senker dollaren
Kina: - USA skader verdensøkonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.