Onsdag kveld får velgerne høre hans budskap i en reklamesnutt som varer i en halvtime.

Det er på fjernsynet Obama kringkaster sitt budskap til velgerne, og temaet som står i sentrum, er økonomi. Obama har kjøpt 30 sammenhengende minutter i beste sendetid hos tre av de største kringkasterne, CBS, NBC og Fox.

– Vi ønsker å forsikre oss om at enhver velger vet nøyaktig hva Barack Obama vil gjøre for å sørge for grunnleggende endringer som president, sier Obamas talsmann Bill Burton.

Så langt er innslaget at Fox kan bli nødt til å utsette sendingen av den femte kampen i baseballserien med et kvarter. Obamas reklameinnslag går på lufta natt til torsdag klokka 1 norsk tid.

Pengesluk
Obama har måttet betale anslagsvis 1 million dollar for innslaget hos hver av de største kringkasterne. Reklameinnslaget er også plassert slik i tid at det sammenfaller med årsdagen for børskrakket den 29. oktober 1929.

Dette er første gang en presidentkandidat tar i bruk fjernsynsreklame på denne måten siden Ross Perot stilte som uavhengig kandidat i presidentvalget i 1992. Perot hadde i snitt 11,6 millioner seere da han, med tabeller og grafer, presenterte sitt budskap i de betalte fjernsynssendingene.

Onsdag er Obama gjest på «The Daily Show» på fjernsynskanalen Comedy Central. Republikanernes presidentkandidat John McCain stiller på sin side til intervju på CNNs «Larry King Live».

Entusiasme
Republikanernes presidentkandidat John McCain får sin valgkamp finansiert av det offentlige og har betydelig mindre penger å rutte med enn Obama, som bare i september samlet inn 150 millioner dollar til sin valgkamp.

McCain ligger også bak Obama på meningsmålingene, og ifølge tall fra politikknettstedet RealClearPolitics har Obama holdt en gjennomsnittlig ledelse på 6,7 prosentpoeng i meningsmålingene de siste dagene.

Tirsdag sa McCain at han likevel opplever en «voksende entusiasme» blant de republikanske velgerne, og på et valgmøte i Fayetteville i delstaten North Carolina forsikret han de frammøtte om at dette er en delstat han vil vinne i.

Det samme sa han til velgerne i Pennsylvania samme dag. Obama har for tida en knapp ledelse på 1,5 prosentpoeng på meningsmålingene i North Carolina og en større ledelse på 9,8 prosentpoeng i Pennsylvania.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.