– Vi har ødelagt Libyas luftforsvar. Gaddafis styrker er ikke lenger på frammarsj i Libya, sa Obama i sin ukentlige radiotale til det amerikanske folk lørdag.

Presidenten framholdt at oppdraget i Libya er tydelig og fokusert. Han understreket at USA verken bør eller kan gripe inn i en hver krise på fremmed jord. Men når det internasjonale samfunnet støtter inngripen, som i Libya, er det USAs plikt å delta.

– La det ikke være noen tvil. Fordi vi handlet raskt har vi unngått en humanitær katastrofe og reddet livene til utallige sivile – uskyldige menn, kvinner og barn, sa Obama, som nok en gang ba Libyas leder Muammar Gaddafi om å stanse angrep på sivile.

Obama skrøt også av det internasjonale samfunn for sitt engasjement i Libya. Han lovet at videre amerikansk deltakelse ville være begrenset, og at ingen bakkestyrker ville bli sent til det nordafrikanske landet.

– Den militære innsatsen er del av en større strategi for å støtte det libyske folk og holde Gaddafis regime ansvarlig, sa Obama.

Det er ventet at Obama vil holde en tale til det amerikanske folk om krigen i Libya mandag kveld. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.