Arrangementet endte med at en kvinne ble drept og 19 personer skadd da en hvit mann kjørte en bil rett inn i en gruppe motdemonstranter.

Obama reagerte på hendelsen ved å sende ut flere Twitter-meldinger der han siterte den nå avdøde sørafrikanske frigjøringshelten Nelson Mandela.

– Ingen er født med hat til en annen person som følge av hudfarge, bakgrunn eller religion, står det i en av meldingene.

Onsdag morgen hadde den fått nesten 3 millioner liker-klikk, noe som gjør den til den mest likte Twitter-meldingen noensinne. Den er blitt videre-tvitret over 1,2 millioner ganger.

– Mennesker må lære å hate, og hvis de kan lære å hate, kan de også lære å elske. For kjærlighet er mer naturlig for menneskenes hjerter enn det motsatte, heter det videre i Mandela-sitatet som Obama tvitret.(Vilkår)

Trumps pressekonferanse endte i munnhuggeri
Da Donald Trump holdt pressekonferanse om opptøyene i Charlottesville endte pressekonferansen i munnhuggeri med pressen. Trump la skylden for de voldelige demonstrasjonene på begge parter i striden om en statue av sørstatslederen Robert E. Lee.
01:42
Publisert: