– I år skal jeg gjøre det som trengs for å føre økonomien framover, og sørge for at middelklassefamilier får tilbake sikkerheten de har mistet i løpet av det siste tiåret. Dette er mitt nyttårsforsett til dere alle, sa Obama lørdag.

Obamas uttalelser kommer i kjølvannet av ny, offentlig statistikk som viser at arbeidsledigheten i USA har falt for fjerde måned på rad. Samtidig har det blitt skapt flere nye arbeidsplasser.

Obama mener reduksjonen viser at landet «går i riktig retning» mot å få den økonomiske veksten på fote igjen, men påpeker at mer må gjøres.

– Vi må stå på videre og fortsette å skape nye arbeidsplasser. Vi må gjenoppbygge økonomien slik at alle får en sjanse, alle gjør sin del av jobben og alle spiller etter de samme reglene, sa presidenten.

Obama fortalte at han skal holde et arrangement for næringslivsledere neste uke, hvor han skal oppfordre amerikanske bedrifter til å beholde jobber hjemme i stedet for å flytte arbeidsplasser til utlandet.

– Vi skal høre fra bedriftsledere som bringer arbeidsplasser hjem igjen, og vi skal se hvordan vi kan hjelpe flere bedrifter med å følge disse eksemplene, sa Obama. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.