USAs president sier Iran kan vente seg flere sanksjoner om det ikke skjer noe gjennombrudd i de nye atomsamtalene de kommende månedene.

– Jeg tror det fortsatt er en mulighet for å løse denne konflikten på diplomatisk vis. Men åpningen er i ferd med å lukkes og Iran må utnytte muligheten, sa Obama under en pressekonferanse i Cartagena i Colombia, hvor han og latinamerikanske ledere avsluttet et to dager langt toppmøte søndag.

– Vi vil ikke bare la disse samtalene ende opp i en uthalingsprosess, sa Obama.

Obama understreket at Iran ikke hadde «fått noe gratis» under helgens forhandlinger i Tyrkias hovedstad Istanbul. Uttalelsen kom etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu søndag sa at hans «førsteinntrykk er at Iran har fått en fribillett» under de første forhandlingene i helgen.

Der ble partene enige om å fortsette samtalene i slutten av mai. Representanter for EU, USA, Russland, Kina, Frankrike, Storbritannia og Tyskland, den såkalt 5+1-gruppen, deltok på møtet. Det var det første i sitt slag etter at forhandlingene ble brutt for 15 måneder siden.

Det store stridsspørsmålet i forhandlingene mellom Iran og de vestlige maktene er hva som er hensikten med det iranske atomprogrammet. Iranerne sier de bare vil bygge kjernekraftverk, mens det internasjonale samfunn mistenker at de i virkeligheten forsøker å utvikle atomvåpen.

Les også: Ahmadinejad ikke skremt av oljeboikott


<b>Skal diskutere Irans atomvåpen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.