USAs president Barack Obama kunngjør onsdag at han skal ilegge USAs største banker en avgift på den statlige hjelpen de fikk i forbindelse med finanskrisen.

En tjenestemann sa tirsdag at formålet med avgiften på de såkalte TARP-fondene er å hente igjen noe av det som skattebetalerne bidro med for å redde bankene fra kollaps.

Drøftet siden august
Han sa at beløpet ikke kommer til å bli mer enn 120 milliarder dollar, det høyeste beløpet Obama-administrasjonen mener er gått tapt gjennom TARP-programmet.

Han sa også at planen har vært drøftet siden august, og at Obama mener det er viktig å drøfte hvordan man kan sikre at alle skattebetalernes penger blir gjenvunnet raskere enn det som loven foreskriver.

En rekke banker har allerede betalt tilbake det de fikk gjennom programmet, som ble innført av tidligere president George W. Bush.

Les også: FED tjente 52 mrd dollar på krisen

Senator ber om unnskyldning for Obama-vitser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.