- Mæland har hatt en fantastisk reise med Obos. Selvfølgelig er det store sko å fylle, men noen må jo fylle dem, og dermed kan man ikke se for mye tilbake, sier påtroppende konsernsjef i boligutvikleren Obos, Daniel Kjørberg Siraj (39).

Les også: Martin Mæland ferdig som OBOS-sjef  

Han tar over jobben til Martin Mæland, som tirsdag annonserte at han er ferdig som konsernsjef i selskapet etter 32 år i jobben. Siraj begynte i Obos som advokat i 2003, og jobbet senere med forretningsutvikling før han ble innsatt som visekonsernsjef i fjor.

- Aldri solgt så mye

- Det er en stor tillit som er vist meg. Jeg ønsker å fortsette det gode arbeidet denne organisasjonen har gjort gjennom mange år, sier Siraj.

I 1983 hadde Obos 150.000 medlemmer og 300 ansatte. I dag har organisasjonen nesten 370.000 medlemmer, 2.207 ansatte og et årsresultat på 2,2 milliarder kroner. De siste årenes boligprisvekst har ført Obos til nye høyder:

- Vi har aldri solgt så mye som nå, hverken i Norge eller i Sverige, sier Siraj.

Advarer politikerne

Han avviser at det finnes bobletendenser i det norske boligmarkedet, og advarer mot overdreven regulering av boligbyggingen i landet.

- Jeg tror fortsatt på et godt boligmarked fremover. Den største risikoen for markedet fremover er om noen bestemmer seg for at boligprisveksten er for høy, og overdriver de politiske tiltakene mot prisveksten. Da kan vi både risikere en voldsom prisvekst og en dramatisk nedgang, sier han.

Den nye Obos-sjefen mener feilslåtte tiltak kan føre til at boligbygging stopper helt opp, og at Norge dermed vil oppleve en voldsom prisvekst. Det vil igjen føre til at boligbyggingen tar seg opp igjen, og vil føre til prisnedgang, mener han.

Passer på oljeprisen

Den påtroppende konsernsjefen merker oljeprisnedgangen på selskapets prosjekter, særlig på Vestlandet.

- Obos har flere store prosjekter på Vestlandet, og oljeprisnedgangens virkning på regionen betyr at vi må inn og omstille og tilpasse driften. Jeg tror likevel ikke det vil være en stor utfordring for Obos fremover, men det påvirker psykologien i markedet, sier Siraj.

Han mener det fortsatt vil være behov for boligbygging selv i områdene hardest påvirket av oljeprisnedgangen siden i fjor.

Les også på DN.no:

190 mister jobben hos Maersk Drilling  

S&P: Her vil boligprisene falle med opptil 20 prosent i år  

Se DNTV: Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.