Etter en kraftig oppgang i august snudde Obos-prisene ned i september.

I september var den gjennomsnittlige kvadratmeter prisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 44.138 kroner.

Dermed er prisene 3,2 prosent lavere enn i august.

– Nedgangen er en naturlig korreksjon etter at prisene steg med hele 5,9 prosent i august. Likevel er trenden at pilen peker klart oppover i motsetning til i fjor høst hvor alt tydet på en nedadgående kurve. Til tross for nedgangen i september har prisene steget med 1000 kroner kvadratmeteren de to siste månedene, sier konsernsjef Martin Mæland i Obos, i en pressemelding.

Opp 10,5 prosent i år

Prisene er 5,6 prosent høyere enn i september 2013.

Tirsdag la Garanti Eiendommegling frem sine septembertall. De viste et prisfall på 3,5 prosent.

Hittil i år har prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 10,5 prosent.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 41.148 kroner i september. Dette er 3,1 lavere enn i august, og 3,5 prosent høyere enn i september 2013.

Selger flere boliger

I september ble det foretatt 875 eierskifter tilknyttet Obos mot 615 i august og 767 boliger i september 2013. I 2013 ble det omsatt 7822 boliger totalt, mot 7962 i 2012.

Også for nyboligsalget peker pilen oppover. Så langt i år har Obos solgt 686 boliger i nye prosjekter, sammenlignet med 577 salg ved utgangen av september 2013.

-  Markedet for dyrere boliger tok seg også opp

Selvaag bolig hadde en salgsøkning på 46 prosent i tredje kvartal i år, sammenliknet med samme periode i fjor, viser tall selskapet la frem idag.

- Den positive utviklingen i nyboligmarkedet fortsatte i tredje kvartal. Salget av boliger i prisklassen to til fire millioner kroner har vært spesielt godt, og markedet for dyrere boliger tok seg også opp, sier administrerende direktør Baard Schumann i en børsmelding.

Les saken:
Disse boligene selger spesielt godt

Meglerbransjens landsomfattende boligprisstatistikk legges frem fredag klokken 11. Se tallene først på DN.no!

På landsbasis utviklet boligprisene i august seg moderat, og det er normalt stor aktivitet i boligmarkedet i september. 

- Sett i lys av den moderate prisutviklingen i august, blir det spennede å se hvordan markedet har utviklet seg i september, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding, sendt ut i forkant av meglerbransjens boligprisstatistikk.
 

Disse leilighetene falt 3,5 prosent i september  

 

Slik kuppet han luksuseiendommen for 70 millioner  

 

Kutter prisen på hytta med 25 mill.  

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.