Etter prisstigningen på 5,9 prosent i juli steg prisene på Obos-boliger i Oslo ytterligere 2,0 prosent i august.

Dermed har prisene på disse boligene steget hele 23,24 prosent hittil i år, og kvadratmeterprisen for brukte Obos-boliger er nå for første gang over 60.000 kroner.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området var 60.475 kroner i august.

- Vi sier det igjen: Etterspørselen er større enn tilbudet. Hvis noen fortsatt lurer på om det vil virke å øke boligvolumet, så bør de ta en kikk på denne statistikken, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

- En farlig bråbrems

Siraj frykter prisboomen i hovedstaden kan føre til uheldige myndighetsgrep

- Samtidig vil vi på det sterkeste advare mot panikkartede og kortsiktige strakstiltak for å strupe tilgangen på kreditt. Det kan føre til en farlig bråbrems, som ytterligere reduserer tilgangen på nye boliger. Myndighetene må legge til rette for at det bygges flere boliger. Bare slik kan den voldsomme prisveksten dempes, sier Siraj.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 53.262 kroner i august. Dette er 1,9 prosent høyere enn i juli, og 16,1 prosent høyere enn i august 2015.

Sjekk boligprisene der du bor

Siden august ifjor har prisene steget med 20 prosent. I august ble det foretatt 782 eierskifter tilknyttet Obos, mot 739 i august ifjor.

Tror prisene skal opp 25 prosent

Flere meglekjeder Dagens Næringsliv har snakket med bekrefter at det har vært svært høy temperatur i boligmarkedet i Oslo i august.

Juli-tallene til Eiendom Norge viser at leilighetsprisene i hovedstaden hittil i år har steget med 14,4 prosent. Siste 12 måneder, til og med juli, er oppgangen på 15,5 prosent.

Eiendom Norges landsomfattende bruktboligrapport for august legges frem mandag 5. september.

- Jeg tror dessverre at leilighetsprisene i Oslo vil stige mer enn 25 prosent i 2016, sier administrerende direktør Grete W. Meier i Privatmegleren til DN i dag: – Vil stige mer enn 25 prosent i 2016 dnPlus (DN +)

Les også:

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt fra DNtv:

I natt åpner Oslo Lufthavns nye taxfreebutikk
Vi har testet 70 vinnyheter på Oslo Lufthavns nye taxfreeflaggskip.
02:06
Publisert:
 

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert:

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.