Mæland overtok som konsernsjef i 1983 og har ledet boligbyggelaget gjennom store endringer.

Daniel Kjørberg Siraj overtar lederjobben 1. oktober. Han er i dag visekonsernsjef og divisjonsdirektør med ansvar for boligutvikling i OBOS.

– Martin Mæland har ledet OBOS gjennom store omstillinger. Fra et regulert boligmarked, gjennom dereguleringene på 80-tallet og fram til i dag, hvor OBOS har tatt posisjonen som Nordens største boligutbygger. Daniel Kjørberg Siraj pekte seg tidlig ut som en kvalifisert kandidat, og styret er svært fornøyd med å kunne offentliggjøre at det er han som skal overta, sier styreleder Lars Buer.

I 1983 hadde OBOS 150.000 medlemmer og 300 ansatte. I dag har organisasjonen nesten 370.000 medlemmer, 2.207 ansatte og et årsresultat på 2,2 milliarder kroner.

Martin Mæland vil stå til disposisjon for OBOS fra 1. oktober og til han går av med pensjon til nyttår.

Les også på DN.no:

Bostyrer venter fremdeles på datautstyr fra Sharif

McKinsey: - Bergen blir nest rikest i verden  

Se DNTV: Norges største pappvintest

Norges største pappvintest
DNs vinjournalister har testet 263 pappviner fra Vinmonopolet. Her forteller de om sine favoritter.
02:51
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.