Det har knyttet seg mye spenning til hva de mye omtalte 3D-brillene til det Facebook-eide selskapet, Ocolus Rift, kom til å koste.

Klokken 17.00 norsk tid startet forhåndssalget av brillene på selskapets nettsider, og her er ble det klart at de vil koste 599 dollar. I Europa blir prisen 699 euro pluss porto. I Norge vil de fort koste 7200 kroner etter dagens kurs.

Det er Facebook som eier selskapet etter at Mark Zuckerberg betalte to milliarder dollar for aksjene i teknologifirmaet.

Mange muligheter

Facebook-sjefen begrunnet kjøpet med at virtuell virkelighet vil være morgendagens plattform.

- Tenk deg at du kan nyte et sete på første rad i en kamp, studere i et klasserom med studenter og lærere over hele verden, eller snakke med en lege ansikt til ansikt bare ved å sette på deg et sett briller hjemme, sier han, ifølge Wsj.com.

Selskapet ble startet i 2012 av nå 21 år gamle Palmer Luckey, samt Brendan Iribe, Michael Antonov og Nate Mitchell.

 

Se DNtv: Slik ser du sjelden Barack Obama:

Slik ser du sjelden Barack Obama
Ingen fikk selfies, men noen av de skuelystne fikk posere for vanlige bilder sammen med Barack Obama iført caps og solbriller. Den amerikanske presidenten er på ferie på Hawaii og var innom en butikk for å kjøpe seg shave-is sammen med døtrene.
00:32
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.