Avdelingen har ansvaret for å gi styring til politiet i hele landet på områder som straffesaker, etterretning, forebygging og forvaltning.

Ifølge fagbladet Politiforum makter politifagavdelingen og seksjonen i liten grad å fylle rollen som den sentrale fagenheten for utvikling av politifagets metoder og praksis. Dessuten påpekes det at avdelingen og seksjonen i for liten grad evner å sette retning, prioritere og organisere arbeidet mot et fremtidsrettet norsk politi.

Er enig

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier til VG at han er enig i kritikken som omtales i Politiforum.

Sintef fikk i 2014 i oppdraget med å evaluere avdelingen. Da hadde det gått to år siden Gjørv-kommisjonen hadde pekt på manglende styring og rettet pekefingeren mot holdninger, kultur og lederskap i politietaten i kjølvannet av 22. juli-hendelsene.

Nå pekes det altså på mye av de samme problemene, og en kultur som ikke er endret siden 2011.

Les også: Politiet brukte 1 million på konsulenter – hver dag


Politiet tar selvkritikk for Storskog-håndtering

Hold deg oppdatert på DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.