I 2011 ble det kjent at Odd Reitan var under etterforskning for skattejuks i Spania knyttet til en stor luksuseiendom i Marbella som han kjøpte i 2004.

Nå skal det særskilte statsadvokatembetet mot korrupsjon og organisert kriminalitet ha tatt ut tiltale mot totalt ni personer for store skatteunndragelser, deriblant Reitan, skriver Dagbladet.

- Vi har tiltalt herr Reitan for to ulike overtredelser, i alt fem lovbrudd, og ber retten om å idømme ham 11 års fengsel, sier en jurist ved statsadvokatembetet til Dagbladet.

Ifølge tiltalen på 49 sider som avisen har fått utlevert, er den mest alvorlige delen av tiltalen at Reitan skal ha oppgitt falsk kjøpesum på eiendommen; 3,5 millioner euro, mens virkelig pris skal ha vært ni millioner euro (77,3 millioner kroner).

Bestrider alle anklager

Odd Reitan ønsker ikke å la seg intervjue av Dagbladet om straffesaken, men ifølge avisen gjør han det klart at han mener å ha handlet i god tro. Reitan skal ha benyttet en advokat ved kjøpet av luksuseiendommen som ifølge etterforskningen nærmest hadde gjort det til levebrød å hjelpe utlendinger i Marbella med å unndra seg skatt.

Reitans presseansvarlige, Berit Hvalryg, skriver i en e-post til Dagbladet at Reitan motstrider alle punkt i anklagene.

- Kjøpet ble gjennomført etter hva daværende advokat, for over 11 år siden, rådet Reitan til. Reitan er selvsagt svært lei seg for det feilaktige bildet anklagerne prøver å tegne av han, skriver Hvalryg.

Hun skriver også at Reitan ifølge hans advokat i Spania ikke har status som tiltalt mens anken er til klagebehandling i rettssystemet, og at Reitan har gitt alle opplysninger myndightene i Spania har etterspurt i prosessen. Utover det ønsker de ikke å kommentere saken så lenge ankebehandlingen av det Reitan mener er feilaktige anklager pågår.

 

Les også: - Glad man slipper å se alle pengene, for da hadde man vel blitt gal

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.