Første dag av årets olje- og offshorekonferanse i Holmenkollen overfor Oslo er over halvveis, og stemningen kan best beskrives som innledningsforedraget; gryende optimisme.

Av over tusen henvendelser er det satt opp 700 enkeltmøter mellom investorer og selskaper, som er ny rekord.

- Kan bransjen bedre

Toppsjef Mons Aase i det Helge Møgster-dominerte offshorerederiet DOF går kappgang mellom møterommene på Holmenkollen Park Hotel, etter å ha avlevert sitt foredrag i hovedsalen.

Sammen med finansdirektør Hilde Drønen opplever han sterk interesse fra både nye og eksisterende investorer, opplyser Aase til Dagens Næringsliv.

- Det virker som om investorene er mer intelligente. De er mer involvert, og kan selskapet og bransjen bedre, så det er mye mer interessante møter nå enn det har vært for noen år siden, sier Aase.

- De er mer opptatt av markedet, og hva vi tror og ikke tror, så det er interessante diskusjoner med mange av dem, sier han.

Refinansiert

DOF er med sine 67 fartøy og 4600 ansatte en betydelig aktør innenfor supply, ankerhåndtering og undervannstjenester. Virksomheten strekker seg fra sokkelen til Nord-Amerika og Brasil, der selskapet har et joint venture med Technip, og fartøy under brasiliansk flagg.

I august fikk offshorerederiet på plass en omfattende restrukturering som reduserte selskapets netto rentebærende gjeld med 2,9 milliarder kroner, og som skal bedre likviditeten med 4,5 milliarder kroner de neste fire årene.

Samtidig har bankene fredet avdragsbetalingene i tre år. Det skal gjøre DOF i stand till å tåle et scenario hvor bransjenedturen varer helt til 2020.

- Positiv eller nøytral

Aase er svært fornøyd med selskapets finansielle stilling etter restruktureringen.

- Så langt vi kan se, vil vi selv med dagens svake marked, være kontantpositiv -eller nøytral de nærmeste årene, sier Aase under dagens presentasjon.

Bakgrunn: – Tenker på oss selv dnPlus og Dof varsler tøffere 2017 dnPlus

- Stor interesse

Etter restruktureringen kontrollerer Møgster-familien over 57 prosent av selskapet, etterfulgt av Frederik W. Mohns Perestroika med drøye 7 prosent. Deretter følger en rekke fond.

Men også Pareto-topp Petter Dragesund er inne, på sjetteplass med 1,25 prosent, mens Pareto AS er inne med 0,8 prosent.

- Vi har fått en ny aksjonærstruktur etter restruktureringen så det sier seg selv at vi har fått flere aksjonærer. Det var 2200 som tegnet seg i fortrinnsrettsemisjonen, så det var sånn sett stor interesse, sier finansdirektør Hilde Drønen til Dagens Næringsliv.

- Fantastisk dame

Lørdag vil Drønen være i sentrum for begivenhetene når offshorerederiet lørdag døper sitt seneste nybygg, Skandia Buzios, som leveres fra Vard-verftet imorgen torsdag. Drønen vil være fartøyets gudmor.

- Det er en fantastisk båt, og en fantastisk dame. Dere er alle velkommen til Austevoll på lørdag, sier Aase under dagens presentasjon.

Toppsjefen er svært fornøyd med at det etter dette vil kun gjenstå to fartøy på nybygglisten, som vil bli levert neste år. Samtlige vil gå på lange kontrakter for det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras.

Les flere saker fra olje- og offshorekonferansen:
Seadrill-sjefen: Tror riggratene har nådd bunnen

Klar til å utnytte oljeopptur

- Det er nesten utrolig  

- Interessen er på rekordnivå

DN.no er tilstede på konferansen og kommer tilbake med mer.

Les også:  Riggselskap kutter 180 stillinger

Oljeservicetopp: - Jeg håper, men vi vet ikke dnPlus

Statoil-prosjekt vil gi ringvirkninger på 29 mrd.

Anker ikke frifinnelsen av Berge Gerdt Larsen  

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.