Kværner vil sannsynligvis delta i kampen for kontrakter knyttet til Maersks nye gassombyggingsprosjekt Tyra på dansk sokkel, skriver Upstream fredag.

Maersk planlegger å utstede anbudsdokumenter knyttet til Tyra, et prosjekt til 30 milliarder danske kroner, i starten av 2017, forutsatt at Maersk får finansiell støtte til prosjektet fra Danmarks regjering. Hvis ikke Maersk får støtte har de truet med å stenge ned Tyra i 2018.

Ifølge Upstream er Kværner «aggressive» i jakten på jacket- og gassdekkpakkene ettersom selskapet har overflødig kapasitet ved verftene på Stord og Verdal.

Kværner håper at Maersk vil notere seg selskapets punktlige og kostnadsmessige levering av hoveddekket til Edvard Grieg-prosjektet i fjor, skriver avisen.

Tyra-prosjektet inkluderer en gassbehandlingsplattform, en boligplattform, fire brønnhodeplattformer, to stigerørsplattformer og fem broer.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: