Kværner fikk et driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 175 millioner kroner i fjorårets siste kvartal, mot 180 millioner kroner i tilsvarende kvartal ifjor.

Driften gikk dermed bedre enn analytikerne ventet. Ifølge estimater som SME Direkt har hentet inn for TDN Finans var det ventet et ebitda-resultat på 163 millioner kroner i kvartalet.

Driftsresultat og resultat før skatt ble imidlertid betydelig svakere enn ventet (se tabell nederst i saken). Kværner opplyser at det i fjerde kvartal gjorde nedskrivninger av goodwill knyttet til forretningsområdet Contractors International på 266 millioner kroner i kvartalet. Nedskrivningen blir gjort som følge av en regnskapsmessig nedskrivingstest.

I kvartalsrapporten opplyser styret at det ser utfordrende utsikter i første halvdel av 2015 og at resultatene derfor vil ende på den lave siden sammenlignet med historiske resultater, melder TDN Finans.

- Selv om de langsiktige markedsforholdene virker positive, er det bare noen få avgjørende prosjekter å by på i 2015. For å muliggjøre en fortsatt sunn utvikling av Kværner som en ledende EPC- leverandør, er det derfor avgjørende for oss å vinne viktige anbud i 2015, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i en pressemelding fra Kværner onsdag.
 

* Estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.