Oppdatert artikkel

Økokrim gjennomførte tirsdag en stortstilt aksjon i samarbeid med Oslo og Follo politidistrikt, der de har pågrepet flere personer med mistanke om grovt bedrageri. Blant personene som er pågrepet er en kjent investor.

Ifølge flere medier er seks personer siktet i saken, men bare tre pågrepet, melder NTB tirsdag kveld.

Etter det DN.no kjenner til er den omtalte den tidligere finansmannen Christer Tromsdal. Også eiendomformidleren Anthony K. Brattli er blant de pågrepne.

Bedrageriet skal blant annet dreie seg om eiendomstransaksjoner.

  Det var i formiddag hektisk aktivitet i leiligheten til Tromsdal på Aker Brygge. Økokrims etterforskere på stedet ønsket ikke å snakke med DN.no.

Like før klokken 12 ankom politiet også med hund utenfor leiligheten til den kjente finansmannen.

- Var det en narkotikahund dere tok inn i leiligheten?

- Politiet bruker ikke hund til så mye annet enn det, så du får bruke fantasien, sier statsadvokat Geir Kavlie til DN.no.

Økokrim har vært svært sparsomme med detaljene, ettersom aksjonen fortsatt pågår.

- Vi ønsker ikke at andre involverte skal vite hva vi er ute etter, sier statsadvokat Geir Kavlie i Økokrim på telefon til DN.no.

Han peker på at Økokrim er svært tidlig i etterforskningen, som skal dreie seg rundt et nettverk der Christer Tromsdal er involvert.

- Ingen er skyldige på dette tidspunktet. Vi jobber for å få faktum i saken, men foreløpig er det mistanke om flere grove bedragerier.

- Kan det bli aktuelt å fremstille noen av de pågrepne for varetektsfengsling?

- Det er noe vi vurderer fortløpende. Politiet har tre dager på seg før de må fremstille noen for varetektsfengsling, svarer Kavlie.

  Økokrim vil ikke si nøyaktig hvor de har aksjonert. Aksjonen skal imidlertid ikke være rettet mot selskaper, men mot enkeltpersoner, oppgir Kavlie, ifølge NTB.

Kavlie vil ikke si hvor mange personer som er siktet i saken, men bekrefter at de er minst seks personer de har ønsket å komme i kontakt med.

Christer Tromsdal har vært ute i hardt vær før, blant annet i Aker Brygge Invest-saken. I 2004 ble Tromsdal i Oslo tingrett dømt til seks måneders betinget fengsel for å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke priser på aksjer i forbindelse med den såkalte ABI-saken.

DN.no følger saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.