Grøstad var siktet for medvirkning til grov utroskap.

- Jeg er ikke overrasket over at siktelsen er frafalt, men jeg er overrasket over at det har tatt så lang tid, sier Grøstad.

Andre frafall
Siktelsen mot tidligere styremedlem i T5PC Hermund Enger er frafalt. Fra før er også siktelsen mot tidligere daglig leder Pål Roppen frafalt.

Den tidligere styrelederen var blant de første som ble med i T5PC. Grøstad kjente pyramidetopp Jim Wolden fra et annet pyramideselskap, Alpha Club, der de to var aktive i perioden 2000/2001.

Ifølge Økokrims siktelse fikk Grøstad utbetalt 1,2 millioner kroner fra T5PC høsten 2003. Dette er penger bostyrer mener skriver seg fra aksjesalg, og det er fremmet krav om tilbakebetaling.

Dette punktet er nå frafalt. Det viste seg at pengene kom fra aksjesalg i Global Markets, et at selskapene i T5PC-gruppen.

- Etterforkningen har vist at han ikke har foretatt seg det som siktelsen gjaldt. Vi fikk avdekket at faktum er slik han hadde forklart, sier førstestatsavokat Arnt Angell i Økokrim til dn.no.

Småfisk
Ifølge Angell er både Grøstad og daglig leder Pål Roppen "småfisk", men etterforskningen av de øvrige ni i T5PC-saken går for fullt.

- Det er ingen av dem som er hovedmenn. Disse hadde bare ett siktelsepunkt, men det er flere for de andre. Vi er ikke ferdige med etterforskningen når det gjelder dem, vi håper å bli ferdig med deler av etterforskningen til høsten, og resten til våren. Vi kan ikke si noe om det blir påtalevedtak ennå, sier Angell.

I fengsel
T5PC-gründeren Jim Wolden ble i sommerdømt til åtte måneders ubetinget fengsel for bedrageri og brudd på regnskapsloven.

Ti-tusenvis av nordmenn tapte penger på T5PC-pyramiden. Slipper personene som ledet T5PC for lett unna? Si din mening her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.