Saken oppdateres.

Da Oslo Børs åpnet i dag var det uten handel i spillprodusenten Funcom. Senere kom det en melding om at det er pause i handelen.

Pausen er innført i påvente av en melding fra selskapet, opplyser selskapet i en børsmelding.

Funcom-aksjen sluttet til 5,33 kroner tirsdag.

Les også: Jebsen øker i Funcom

Et vitne forteller at Økokrim startet razziaen i Funcoms lokaler på Skøyen i 08-tiden imorges. Det vekket oppsikt i det normalt rolige boligområdet på Skøyen da tre biler fra Økokrim, inkludert en stor kassevogn, kjørte rett mot lokalene og parkerte i et parkering forbudt-område i rundkjøringen utenfor. 6-8 personer gikk inn i lokalene og identifiserte seg med id-merker fra Økokrim. Foreløpig har Økokrim ikke båret noen dokumenter ut av lokalene, opplyser vitnet DN.no har snakket med.

Rundt kl 12 hadde de fleste Funcom-ansatte forlatt lokalene. Ingen ville svare på om de hadde fått fri resten av dagen, på spørsmål fra DN.no. I Funcoms lokaler har Økokrim begynt å sette beslaglagt materiale i pappesker på sine to medbrakte traller.

Thomas Skjelbred, assisterende økokrimsjef, vil hverken bekrefte eller avkrefte av Økokrim er hos Funcom

- Generelt, som assisterende økokrimsjef, så vil jeg uansett ikke være den som er ansvarlig for konkrete aksjoner.

- Svaret er at du får bare følge med, sier Skjelbred til DN.no.

LES OGSÅ: Trodde børstaper skulle bli børsvinner

En Funcom-ansatt opplyser til DN.no at det jobbes med en pressemelding om razziaen, men kan ikke si når den kommer. Han vil heller ikke kommentere hva Økokrims siktelse går ut på.

Venter melding onsdag
Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs opplyser at de har stoppet handelen i påvente av en melding.

- Har dere fått signaler om at en melding snart vil komme?

- Det er selskapet som har kontroll på når meldingen kommer. Det vil være feil av meg å bringe videre noe som helst, men jeg regner med den kommer i dag, sier Eikrem til DN.no.

Kommunikasjonsdirektøren forteller at de fleste handelsstopp er av relativt kort karakter.

- Det er noen som tar lengre tid, og vi har hatt børspauser som har gått over noen dager. Blant tingene som påvirker dette, er hvor raskt selskapet klarer å få kommunisert ut det de skal formidle.

LES OGSÅ: Toppsjef storselger i Funcom

Berg og dalbane
Funcom har lenge vært en svært volatil aksje på Oslo Børs.

Fra nyttår til 7. januar hadde aksjen steget 160 prosent - uten selskapsspesifikke nyheter - før den igjen raste 21 prosent.

Toppsjef Ole H. Schreiner hadde den gang ingen forkl#229 på den voldsomme interessen.

- Det er ingen informasjon som vi har kommet med den senere tiden som skulle tilsi den økningen, men selvsagt, det er ikke min jobb å spekulere i dette her, sa han til DN.no.

Funcom-aksjen har steget over 100 prosent på Oslo Børs så langt i år.

LES OGSÅ: Funcom skyter fart etter kvartalsresultat

Satser på Lego
Funcom ble et populært selskap etter lanseringen av dataspillene «Den lengste reisen» og «Drømmefall» som kom på markedet i 1999 og 2006.

Siden den gang har selskapet slitt med å gjenskape suksessen. For to år siden satset selskapet en stor del av midlene de hadde igjen på online spillet «Secret World», som ikke har vært den suksessen selskapet håpet på.

For noen måneder siden annonserte selskapet at de nå satser på utviklingen av Lego-spill.

Schreiner har tidligere uttalt at han tror Funcoms inntekter vil ta seg opp til tross for noen år med sviktende inntekter.

- Vi ønsker å starte utvikling av et nytt spill så snart som mulig, sa han til DN ifjor høst.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.