Økokrim tiltaler nå Morten Angelil for overtredelse av verdipapirhandel for å ha handlet Eltek-aksjer i forbindelse med oppkjøp av Voight og Haffner høsten 2003, og i forkant av fusjonen mellom Eltek og Nera våren 2006.

- Det har tatt uforholdsmessig lang tid - over tre år - å etterforske denne saken, uten at tidsbruken kan lastes vår klient.(...) Belastningene det medfører å måtte vente i så mange år på en avkl#229, er betydelige. Økokrim er tydeligvis belastet med altfor mange tunge saker og for få ressurser, og den periodevise stillstanden medfører betydelige konsekvenser for de som etterforskes i slike saker, sier Angelils advokat Per Magne Strandborg i advokatfirmaet Wikborg Rein i en pressemelding.

Morten Angelil selv ønsker ikke å uttale seg om saken før den er avgjort i rettssystemet, og når DN.no snakker med advokat Strandborg søndag kveld ønsker han ikke å utdype dagens pressemelding.

Han sier likevel at tiltalen ble forkynt fredag, og at han regner med saken vil komme opp for retten like før eller like etter sommerferien 2012.

Tiltalen omfatter også overtredelser av likningsloven på grunn av gevinster og formue i utlandet i skatteårene 2000-2006, samt medvirkning til at fire andre personer har oppgitt for lav inntekt på selvangivelsen i årene 2002 til 2006.

- Når det gjelder tiltalens punkter om påståtte innsidehandler, mener vi å kunne føre tilstrekkelig bevis for at vår klient ikke har foretatt slike urettmessige handler i forbindelse med de aktuelle Eltek-transaksjonene. Han kan også dokumentere at han innrapporterte midler og gevinster i utlandet til likningsmyndighetene flere måneder før Økokrim innledet sin etterforskning i januar 2008, sier Strandborg.

Ifølge advokaten er Angelil ydmyk overfor de belastende utfordringene han står overfor, men samtidig «kampklar og svært godt rustet for å bevise sin uskyld i retten.»

- Han er tydelig på at Økokrim tar feil på vesentlige punkter i tiltalen, og ser frem til å presentere hele sin del av historien i rettssalen, sier advokat Strandborg.

Les også: Morten Angelil etterlyser svar fra skattemyndighetene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.