Advokat og partner i advokatfirmaet Thommessen, Sverre E. Koch, er tiltalt for å ha bidratt til omfattende skatteundragelser i riggiganten Transocean, ifølge Dagens Næringsliv.

Flere milliarder skal være unndratt fra norske skattemyndigheter.

Tiltalen gjelder skattemessige disposisjoner og fremleggelse av informasjon overfor ligningsmyndighetene i perioden 2002-2005, i forbindelse med salg av oljerigger fra det norske selskapet Transocean til ulike selskaper i Cayman Islands, opplyser Økokrim.

Ifølge tiltalen har rådgiveren sammen med de andre norske rådgiverne og selskapets hovedkontor i Houston sendt uriktige og/eller ufullstendige opplysninger til ligningsmyndighetene. Forholdene anses som grove fordi det dreier seg om særdeles store beløp, og fordi handlingene var nøye planlagt.

Tidligere i år ble det tatt ut tiltale mot to tidligere rådgivere og to Transocean-selskaper i det som trolig er norgeshistoriens største skattesak.

Økokrim mener Transocean-konsernet har unndratt rundt ti milliarder kroner fra beskatning i forbindelse med drift og internsalg av tolv borerigger fra virksomheten i Norge til forskjellige selskaper på Cayman Islands.

– Blant straffesaker som omhandler skattesvik, savner beløpene i denne saken sidestykke i norsk rettshistorie, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim.

Øvre strafferamme er ni års fengsel og eventuelle foretaksstraffer. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.