Narkobaronen Gjermund Cappelens bil var lenge det eneste eksemplaret av BMWs nye toppmodell i Norge. Senere er det bare kommet tre andre biler av samme type til Norge. Statsministerens kontor har kjøpt to. Norges Bank har kjøpt én.

BMWs absolutte toppmodell; 760i. To rekker med seks halvliter-store sylindere er plassert under det gedigne panseret på det ypperste som kommer ut av BMW-fabrikken i den lille byen Dingolfing i Bayern. 

I Magasinet lørdag kan du lese historien om hvordan Gjermund Cappelen bygde hasj-imperiet og brukte advokater, aksjemeglere, sveitsiske bankfolk og en regnskapsfører til å hvitvaske hundrevis av millioner kroner fra narkotrafikken (krever innlogging -  les DN i en 1 måned for 1 krone)

Cappelen var lenge anonym for de fleste men har innrømmet å ha fraktet inn over 20 tonn hasj til Norge. Han har levd et anonymt luksusliv, med flotte biler, ekstravagante klokker og klær. Elleville feriereiser. I avhør hevdet han å ha bestukket en av Oslo-politiets mest profilerte ledere med millioner av kroner.

Derrick eller statsminister

”Med mindre man er statsminister eller Derrick, kan man uansett få visse forklaringsproblemer ved å kjøpe noe slikt som 7-serie.” skrev DN i sin anmeldelse av Indiskret diskresjon

Indiskret diskresjon BMWs 7-serie så dagens lys allerede i 1977, og har siden den gang fraktet statspersoner, bedriftsledere og rikfolk på den mest elegante måten. Samtidig er dette modellen der alle nyvinninger innen teknologi, komfort og sikkerhet introduseres først. I andre generasjon som kom i 1986 kunne man velge ekstrautstyr som integrert telefon og faksmaskin og vinkjøler. Mens Cappelen kjøpte normalutgaven har sentralbanksjefen og statsministeren en spesialutgave av bilen med skuddsikre vinduer og spesialstål som står imot granater og eksplosiver.

Listepris: 2,3 millioner

Dagens 7-serie finnes i mange motorversjoner, flesteparten med dieselmotor. De færreste av de få man ser på norske veier er av toppmodellen som i dagens prislister starter på over 2,3 millioner kroner, 850.000 kroner mer enn 750i, som Kongen lenge har vært observert i.

Alle sakene fra DN lørdag finner du her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.