Det viser den ferske dommen fra Borgarting lagmannsrett.

- Klienten var veldig fornøyd med utfallet av dommen, men har ikke fått sett nærmere på den ennå. Nå er han frifunnet for både straffekravet og erstatningskravet fra bostyrer, sier forsvarer Johnny Veum til Dagens Næringsliv.

Mårten Rød var tidligere styreleder i oljeserviceselskapet Marine Subsea, og ble ifjor dømt til åtte års fengsel for grov utroskap mot selskapet og hvitvasking. Rød ble også dømt til å betale 116 millioner kroner i erstatning til konkursboet.

Rød ble frikjent for anklagene om korrupsjon i tingretten, og Økokrim anket ikke korrupsjonssiden av saken etter en helhetsvurdering, har førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim tidligere opplyst til DN. Nå er altså 66-åringen fullstendig frifunnet av lagmannsretten. Dommen ble avsagt under dissens, det vil si at et mindretall bestående av to dommere ville domfelle Mårten Rød.

Les også: Rød slått konkurs

Nå skal Mårten Rød gå gjennom dommen og se hvilke muligheter den gir, forteller forsvarer Johnny Veum.

- Vi hadde forventet at han skulle bli frifunnet, men Rød er selvfølgelig svært glad for resultat, sier medforsvarer Jan Erik Teigum.

- Vi er overrasket over resultatet, men tar dommen til etterretning. Vi skal lese den grundig for å se om det er grunnlag for å anke, sier politiadvokat Helene Bærug Hansen i Økokrim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.