De økologiske produsentene har registrert seg hos Debio, som sertifiserer og kontrollerer økologiske produsenter. Samtidig har 90 har meldt seg ut, skriver Nationen. I fjor hadde Debio 76 innmeldinger og 215 utmeldinger.

I januar startet representanter for landbruksnæringa prosjektet «Landbrukets Økoløft», med mål om sammen å øke produksjonen av økologiske landbruksprodukter.

– Vi merker en økning i etterspørsel etter både økologisk førsteråd og omleggingsrådgiving, sier prosjektleder Kjersti Berge i Norsk Landbruksrådgivning, som tror Økoløft har bidratt til utviklingen.

Men til tross for en øking i antallet økologiske produsenter hittil i år, tror Aina Bartmann, prosjektleder for Økoløft og rådgiver i Oikos, det er urealistisk å nå Stortingets mål om 15 prosent økologisk produksjon innen 2020. Økoløft kan motivere og informere, men det er myndighetene og markedet som sitter med nøkkelen for at målet nås, sier hun. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.