Bare halvparten mener økologisk mat er sunnere enn konvensjonell mat, mens resten er mer skeptisk, viser en undersøkelse.

I undersøkelsen som Sentio har utført for Nationen, er nordmenn dermed delt på midten i synet på økologisk mat.

I den ideelle organisasjonen Oikos – Økologisk Norge, mener man at feilinformasjon i mediene har mye av skylden for at ikke flere enn halvparten av oss mener økologisk mat er sunnere enn annen mat.

Daglig leder Regine Andersen mener omdømmet til økologisk mat gikk på en smell da Vitenskapskomiteen for mattrygghet i april la fram sin rapport om forskjeller på økologisk og konvensjonell mat og produksjon. I rapporten fastslås det at det ikke er grunnlag for å si at økologisk mat er bedre eller dårligere, basert på dagens forskning.

– I pressen ble dette slått opp som at «økologisk mat ikke er sunnere», men det er ikke riktig. Det at det ikke finnes tilstrekkelig forskning, betyr ikke at økologisk mat ikke er sunnere. Slike utspill skaper forvirring blant forbrukerne, sier Andersen.

Oikos ber nå Mattilsynet om å korrigere bildet av økologisk mat.

– Det skal ikke mer enn sunn fornuft til for å forstå at mat uten sprøytemiddelrester og kunstige tilsetningsstoffer er bedre for helsen din, sier Andersen.
 

Les også: Stor forskjell mellom økologisk og ikke-økologisk frukt og grønnsaker

 

  Flere velger norsk og kortreist mat

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.