Regjeringens nye statsbudsjett vil ikke ha noen effekt på pengepolitikken selv om effekten det har på BNP har økt noe.

Det sier sjeføkonom Stein Bruun i SEB til TDN Finans fredag.

- Effekten av budsjettet har økt fra en kvart til en halv prosent neste år. Det synes jeg er fornuftig tatt i betraktning av at veksten i norsk økonomi er dempet ganske mye, sier Bruun til TDN Finans.

- Det kommer ikke til å ha noen effekt på pengepolitikken, sier Bruun til TDN Finans.

Sjeføkonom Knut Anton Morsk i Handelsbanken Markets skriver i en oppdatering at Norges Bank bør være positive til stimuleringstiltakene for det tar vekk noe av presset på banken for å føre en lempende politikk når økonomien flater ut, særlig etter gårsdagens rentekutt fra Den europeiske sentralbanken.

Nordea-økonomene mener også at budsjettet ikke har noen innvirkning på Norges Banks rentepolitikk men at valutakjøpene nå trolig blir mellom tre og fem milliarder, som er lavere enn hva Statsbudsjettet for 2014 tilsa.

Les også:

- Kunne kanskje tatt i mer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.