Terje Erikstad

Terje Erikstad er innholdssjef i Dagens Næringsliv.

Dette er grafen som forklarer boligprisfallet

Gjett hva som skjer med prisene når tilbudet øker med 248 prosent og etterspørselen faller? Svaret finner du i boligmarkedet i Oslo.

Publisert: Oppdatert:

Den fundamentale faktoren som har endret seg mest det siste året er reguleringen av boligmarkedet. Boliglånsforskriften har gjort det både vanskeligere å få lån og dyrere å kjøpe boliger som investeringsobjekt. Reguleringen var ment å ramme Oslo-markedet spesielt og det har den åpenbart klart. Det kan være spekulantene vi ser rømme Oslo-markedet i et forsøk på å sikre gevinsten før den fordufter. Her fra Sørenga i Oslo.
Den fundamentale faktoren som har endret seg mest det siste året er reguleringen av boligmarkedet. Boliglånsforskriften har gjort det både vanskeligere å få lån og dyrere å kjøpe boliger som investeringsobjekt. Reguleringen var ment å ramme Oslo-markedet spesielt og det har den åpenbart klart. Det kan være spekulantene vi ser rømme Oslo-markedet i et forsøk på å sikre gevinsten før den fordufter. Her fra Sørenga i Oslo. (Foto: Gunnar Blöndal)