Det finnes en plass i Europa som helt har unngått finanskrisen.

Isle of Man, som blant annet er kjent for sine motorsykkelløp, er raskt blitt etablert som både et godt sted å drive business og bo. Øya tiltrekker seg særlig yngre personer med høy formue.

Med en økonomisk vekst på seks prosent og en arbeidsløshet på to prosent er øya Isle of Man mellom Storbritannia og Irland forlokkende for velstående kjøpere av fast eiendom, skriver Forbes.

Isle of Man er selvstyrt, men hører direkte inn under den britiske krone. Øya er imidlertid ikke en del av Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland, og kan derfor tilby gunstige skatteordninger, skriver epn.dk.

For øyeblikket er inntektsskatten varierende mellom 10 og 20 prosent, med et maksimumsbeløp på 120.000 pund (cirka 1,25 millioner kroner), sier sjefen for øyas avdeling for økonomisk utvikling, Chris Corlett, til Forbes.

Null selskapsskatt

For de aller fleste som ønsker å drive næringsvirksomhet, er de skattemessige vilkårene særdeles gunstige. Selskapsskatten for all virksomhet bortsett fra bank og eiendom er nemlig null.

De siste 30 årene har den økonomiske veksten i snitt vært seks prosent, og øya rangeres ifølge Verdensbanken foran både Storbritannia og USA målt i brutto nasjonalprodukt (BNP) per innbygger.

Den økonomiske oppturen viser seg også i ledighetsstatistikken. I mai falt arbeidsledigheten  på Isle of Man med 96 personer til 890. Ledigheten på øya er nå to prosent av alle i arbeidsfør alder.

Folketallet på Isle of Man er for øyeblikket i underkant av 85.000.

Les også: Solberg besøker eurosonens gjeldsslave

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.