Her er TDN Finans sine presseklipp fra dagens aviser:

HAMSTRER I TTS
Investoren Bjarne Skeie kjøper flere aksjer i kran- og bore-teknologiselskapet TTS og er sammen med familien i ferd med å passere tilbudsgrensen på 33 prosent. Bjarne Skeie med nærstående eier nå om lag 32 prosent av aksjene. Dagens Næringsliv blir fortalt at Bjarne Skeie trolig vurderer et bud på selskapet for deretter å ta TTS av børs, enten alene eller sammen med nest største aksjonær, Rasmussengruppen som eier 13,3 prosent. (DN side 20)

FORUNDRET OVER OPPKJØPSFORSØK
Sparebanken Vest åpner for budkamp om Sandnes Sparebank. Sjefene i Sandnes Sparebank og Eika-alliansen reagerer på at Sparebank 1 SR-Bank forsøker seg på fiendtlig oppkjøp av banken. (DN side 6-7)

RÅDGIVERNE BETALTE PRISEN
Platou jobbet med børsnoteringsplaner, men møtte investorer som foreslo kontakt med Clarkson. -Rådgiverne gjennomgikk transaksjonen, så på begge selskapene og ble enige om prisen, den var grei, sier administrerende direktør Peter Anker i RS Platou. Anker regner med at budet får aksept hos nok Platou-aksjonærer. (DN 14-15)

STOR SPENNING RUNDT NYTT SKATTESYSTEM
Jeg tror Scheel-utvalget vil senke selskapsskatten ned mot 20 prosent. Tapet kan tas igjen gjennom økt skatt på utbytte til 30-32 prosent, sier skatteadvokat Ernst Ravnaas. Scheel-utvalget legger frem sitt forslag til skattereform 2. desember. (FA side 4-5)

BI PROFESSORER FRYKTER RESESJON I NORGE
Dersom ikke oljeprisen stiger til nivåene den var for få måneder siden, kan det gå mot resesjon i Norge, ifølge en rapport skrevet av professorene Hilde Bjørnland og Leif Thorsrud ved BI. (FA side 8-9)

NYTT HERKULES FOND
Skaffer 2,5 milliarder til oppkjøp, ville opprinnelig ha seks milliarder. Få norske investorer er med, Fondet skal gjøre 10-11 investeringer. Partner Tore Rynning-Nielsen i Herkules sier seg fornøyd, selv om de ønsket mer. (FA side 12-13)

TAR KONTROLL OVER GLOBAL RIG COMPANY
John Fredriksen har tatt kontroll over Global Rig Company i Texas. -Ideen var å bygge et stort selskap i løpet av kort tid, og ta det på børs eller selge om et par år. Men med nedgangen i oljeprisen må vi se hva vi gjør, men det er flere alternativer, sier Espen Westeren i Geveran Trading. (FA side 18-19)

Les også:
Økonomer frykter resesjon i Norge med lav oljepris  
Asia i dag: Venter bakrus etter Asia-fest
Gribbene sirkler rundt kullgigantene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.