Ifølge Nettavisen har den tidligere banksjefen bevilget lån, kassakreditt og garantier til personer og firmaer uten at det var stilt nødvendig sikkerhet overfor banken.

Tiltaltes forsvarer, Per Danielsen, sier at hans klient bestrider tiltalen og har forholdt seg korrekt og fulgt bankens retningslinjer.

– Når banken låner ut penger må de også tåle tapet. Min klient blir personlig hengt ut for alt som er gått dårlig, sier Danielsen.

Gjelder 16 lån

Det er banken selv som har anmeldt forholdene. Det skal være snakk om 16 lån, kreditter og garantier i tidsrommet 19. juli 2010 til 6. mai 2011.

– Vi mener lovbruddene skjedde i kraft av hans myndighet som banksjef, og at lån, kreditt og garantier ble gitt til personer som ellers ikke ville fått dette i andre banker, sier førstestatsadvokat i Økokrim Trude Stanghelle.

Saken er berammet i Oslo tingrett 14. november, og det er satt av 13 dager til behandling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Banker i selvmordspakt? dnPlus   (DN+)


– Det er T5PC-tilstander i boligmarkedet i Oslo dnPlus   (DN+)

- Anbefalt fra DNtv:

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert: