Innkjøpssjefindeksen Norsk PMI, som måler aktivitetsendringer i industrien, steg til 52,8 i januar fra 51,4 i desember, opplyser Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk (NIMA) i en pressemelding mandag.

En indeks over 50 indikerer at det er økende aktivitet i industrinæringene.

Ordreløft
Oppgangen fra desember til januar viser at aktiviteten omtrent er på linje med den gjennomsnittlige veksten i fjerde kvartal.

«Det var en økning i ordreindeksen som i all hovedsak som trakk totalindeksen opp, men også sysselsettingsindeksen steg mye», heter det i pressemeldingen fra Nima.

Produksjonsindeksen falt til 51,8 i januar fra 53,9 i desember.

«Det er den laveste indeksverdien siden juli. Det tyder på at produksjonsveksten var noe svakere enn i desember, men at den fortsatt er positiv», skriver Nima i meldingen.

Ordreindeksen steg til 54,8 i januar fra 51,1 i desember.

«Dette er fortsatt noe lavere enn gjennomsnittet for 4. kvartal, men tyder likevel på at ordreinngangen nå vokser relativt bra. Dette stemmer godt overens med resultatene fra SSBs konjunkturbarometer for 4. kvartal», skriver Nima i pressemeldingen.

Sysselsettingsindeksen steg til 53,6 i januar fra 50,7 i desember.

«Dette er den høyeste indeksverdien siden mars i fjor. De ikke-sesongjusterte tallene viser at bedringen i hovedsak skyldes at færre bedrifter nå varsler redusert sysselsetting, for øvrig det samme mønsteret man så forrige måned», skriver Nima i pressemeldingen.

Indeksen for Lager av innkjøpte varer steg til 49,9 i januar fra 47,0 i desember.

«Det betyr at lagrene faller, men i et noe lavere tempo enn mot slutten av 2013. En oppbygging av lagrene av innsatsfaktorer kan enten skyldes at man forventer sterkere salg fremover, eller at salget har vært svakere en tid. Med en kraftig oppgang i ordreindeksen er den første årsaken mest sannsynlig», skriver Nima.

Les også:

<b>- Vi smiler bredt når det er sånn som nå </b>

Eksport-bedring for industrien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.